Óvodai játszótér elemeinek festése

Örömmel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a nyár folyamán az óvoda udvara megújult, új játszótéri elemek kerültek beszerzésre.  A költségek nagy részét Sajóörös Község Önkormányzata állta, 2.750.000 Ft értékben. Ezen felül a Wass Albert Kulturális Egyesület a TESCO pályázaton nyert összeget 200.000 Ft-ot, a Sajóörös Községért Közalapítvány pedig 100.000 Ft-ot tett hozzá, hogy megújulhassanak az elemek.

Augusztusban a kisvonatot, a lengőhintát lecserélték és az udvar új elemekkel is gazdagodott, úgymint kisebbeknek való csúszda és mászóka, fészekhinta, négyszemélyes rugós hinta (TESCO pályázatból) és lépegető játék. Augusztus utolsó napján tartották a TESCO „Ön választ, mi segítünk” pályázaton nyertes Biztonságos játszótér Mindenkinek! projekt megvalósításának záró rendezvényét, melyen 30-nál több szülő, gyermek, óvodai munkatárs és segíteni akaró helyi lakos vett részt.

A résztvevők rendkívüli munkát végeztek, az óvoda udvara pár óra alatt megszépült. Többek között lecsiszolták, lefestették a régi játszótéri elemeket, a filagóriát, a nagy csúszdás elemet, valamint kicserélték a korábban már elhasználódott kötelet a kötélhágcsón (az Alapítvány finanszírozta). Az aszfaltra betonfestékkel ugróiskola és egyéb mozgásfejlesztésre alkalmas feladatok kerültek felfestésre, illetve közlekedési pálya a motorozó, rollerező, bicikliző ovisok részére. A festékeket, ecseteket a Festék Csodák ajánlotta fel 50.000 Ft értékben, a szervezők ezt ezúton is köszönik nekik.



Számos új növényt telepítettek, pl. magnólia fát, virágzó bokrokat, évelő növényeket, virághagymákat (TESCO pályázati forrásból), valamint lakossági felajánlásból új növényeket ültettek a veteményeskertbe és a régi növényzetet is megújították, rendbe tették. A virágokat körülvevő gumiabroncsok is megújultak, átfestésre kerültek, amik azóta gyönyörű színekben pompáznak. Örömteli, felhőtlen szórakozást kívánunk a gyerekeknek a megújult óvoda udvaron! Az udvar további megújítása jövőre folytatódik!

További fotók: 2019.08.31 - óvoda